Contact Us

Please, use this form to contact Arendal Vintners!

 

1 Strandgaten
Arendal, Aust-Agder, 4836
Norway

+4740648083

Arendal Vintners AS (AV) is a merchant of fine wines and an agent representing foreign wine makers in the Norwegian market. For collectors AV advises in wine investment, and does valuations and guidance in acquisition and sales processes. In addition AV provides a wine list management service for selected restaurants and wine bars, thus securing a wider service whiteout violating their cash flows. AV Provenance provides storage according to HKQAA standards and does auditing of professional storage facilities. 

NEWS

The Arendal Vintners blog is about wine, wine areas, producers, markets, trade and related practicalities

 

Filtering by Category: Vinmonopolet

Le Cinciole – Bestill Chianti Classico med 98 poeng Galloni

Litangen

Le Cinciole – Bestill Chianti Classico med 98 poeng Galloni
Vi har brukt litt tid på å lete etter den rette produsenten, og da vi møtte Valeria og Luca i Panzano i november falt alle brikkene på plass. Dette er noen av de vakreste vinene vi noen gang har smakt. De balanserer uhyre presis og elegant frukt med konsentrasjon og lengde.

Read More

Arendal Vintners – nå også i polhyllene

Litangen

Arendal Vintners prøver nå ut en vin i det såkalte «Testutvalget», der vi for 6 måneder får hylleplass i omtrent 60 vinmonopolutsalg over hele landet. Etter denne perioden vurderer Vinmonopolet å gi vinen fast hylleplass, basert på salg i prøveperioden!


Dom. de la Foliette La Fontaine Vieilles Vignes 2022
kr. 189,- i Vinmonopolets butikker.

Dette skjer nå fra tidlig i juli. Da tester vi salgsresponsen på en vin vi er veldig begeistret for, en Muscadet Sèvres et Maine sur lie, fra området rundt Nantes vest i Loire-dalen som lages på druen Melon de Bourgogne. Vinen lagres på store ståltanker mellom 6 og 9 måneder på gjærrestene (lie) som skilles ut etter vinifiseringen og som bidrar med fylde og karakter. Dette er det naturlige hvitvinsvalget til østers og skalldyr, som det spises mye av i kystnære områder i Frankrike.

Dom. de la Foliette La Fontaine Vieilles Vignes 2022 er lagd på druer fra vinstokker som er eldre enn 40 år og som gir usedvanlig kraft og konsentrasjon til vinen. Den har en lys gul farge med toner av grønt. I nesen fremstår den som floral med hint av roser og honning med en anelse sitrus, og i munnen er den fyldig, tørr og mineralsk med en behagelig lengde uten å være overveldende. Den har god balanse og behagelig integrert syre. Dette er en Muscadet Sèvres et Maine som det er lett å bli glad i og som er svært anvendelig. Den er miljøsertifisert Terra Vitis. Vinen er ungdommelig, frisk og spenstig nå, men vil utvikle seg og rundes av over 3–6 år.

Vi priser den til kr 189,-, ganske rimelig i en tid med ugunstig vekslingskurs. Vi klarer en slik lav pris fordi vi satser på høy omsetning som gir lavere innkjøpspriser. Dette er mye veldig god hvitvin for pengene. Med et godt salg i testperioden vil Clos de la Fontaine bli fast hyllevare.

Den passer utmerket til reker, krabbe og andre skalldyr som vi spiser en del av i Norge. Den passer til hvit fisk, kyllingretter eller hvit geitost. Med sitt snev av salt mineralitet er den et godt valg som apéritif eller terrassevin på varme sommerdager.

Det er hard konkurranse blant importørene av vin til Norge for å få hylleplass på Vinmonopolet. Vinene i hyllene er utvalgt på bakgrunn av tidligere høye salgstall eller etter utlysninger fra Vinmonopolet som importørene konkurrerer om. Det er vanskelig for små importører som Arendal Vintners å oppnå hylleplass.

Gode kritikker varmer og vil utløse en del kjøp, men vi trenger også å informere våre gode kunder og bekjente om at Dom. de la Foliette La Fontaine Vieilles Vignes nå er i hyllene slik at de har mulighet til å bidra til salget i denne viktige testperioden.


Vi minner samtidig om at vår andre bestselger, rødvinen Pardon & Fils Beaujolais-villages er tilbake på lager og den kan kjøpes på Bestillingsutvalget via vinmonopolet.no. Vi fikk samtidig et parti Crémant de Bourgogne fra Pardon & Fils som mange av dere liker. Den kan bestilles via spesialbestillingsskjema som vi kan sende dem som ønsker det. Kontakt oss her om du vil spesialbestille.


Arendal Vintners stopper hente-tjeneste i Arendal

Litangen

Helsedirektoratet har vurdert tjenesten der Arendal Vintners på vegne av kunder henter varer kunder har bestilt på vinmonopolet.no med utleveringssted i Arendal. Konklusjonen er at henting etter fullmakt fra kunden i seg selv ikke strider mot regelverket, men når Arendal Vintners som leverandør utfører tjenesten kan dette oppfattes som markedsføring. “Direktoratet er av den oppfatning at leverandør benytter hjemkjøringstjenesten som et incitament for å markedsføre egne produkter, i strid med § 9-2”.

Vi har respekt for oppfatningen, og har derfor innstillt vår hente-tjeneste.

Hjelp til hjemkjøring fra Vinmonopolet i Arendal

Litangen

Korana-viruset skaper nye måter å gjøre ting på. Arendal Vintners lanserer derfor en prøve-tjeneste som vi håper vil falle i god jord. Vi vil hjelpe deg å hente viner hjem fra vinmonopolet dersom du bor i Arendal og omegn. Tjenesten koster kr. 149,- og gjelder ved et minimum antall av 6 av våre viner per utkjøring innenfor 20 km fra Arendal sentrum. Varene bestilles på www.vinmonopolet.no og hentes på Vinmonopolets butikk i Arendal etter fullmakt fra deg.

Read More

Spesialbestillingskatalogen for april/mai er her!

Litangen

Våren er endelig her! Vi har funnet frem et knippe med viner som passer våren og sommeren og ikke minst sesongens mat. Noen av vinene er magnumutgaver av viner som blir sluppet i bestillingsutvalget i mai eller juli. Andre er viner med svært lav produksjon hvor vi kun tilbyr hele vår allokasjon som spesialbestilling. Alt levert innen 17. mai.

I denne utgaven slipper vi blant annet en meget lagringsdyktig og prisgunstig Muscadet Sévre et Maine fra Domaine de la Foliette. Muscadet har i flere år vært de nokså hemmelige jaktmarkene til vininteresserte som vil ha sjømatviner med kvalitet og lagringsdyktighet til en overkommelig pris. Vi lanserer to flotte Muscadet’er fra Foliette i bestillingsutvalget i juli. Muscadet’en vi slipper som spesialbestilling er lagret på eik, noe som gir den en ekstra dimensjon i møtet med kraftigere sjømat som piggvar, makrell øg røkte varianter. Muscadet er jo dessuten det noe av det beste man kan drikke til østers, særlig når smaken løftes av vinaigrette eller gratinering.

Vi slipper også Riesling og Silvaner fra Rheinhessen i magnum. Produsent er en av regionens stigende stjerner, Juliane Eller (JuWel), som har gått i lære hos Tysklands største vinstjerne, Klaus-Peter Keller. Dette er viner som bare blir bedre med 5-10 år i kjelleren, men det er ikke mye som slår å ta fem en slank og flott magnum med Riesling nå i sommer!

Dessuten har vi biodynamisk Beaujolais både rosé og rød, samt flott og fyldig Saint-Émilion Grand Cru (Bordeaux) til det beste oksekjøttet fra grillen.

Sist, men ikke minst: Sent i mars smakte vi den beste Italienske musserende vi noen gang har smakt. Den er laget av en liten produsent ved foten av Monviso i alpene (for ivrige syklister: nærmere bestemt ved starten av klatringen opp til Pian del Re), som Marco Piacentino fra Socré introduserte oss for. Laget på champagnemetoden av 15 ulike autoktone druer og uten dosage. Vi har hevet oss rundt og fått tak i noen flasker nå - for dem som ikke kan vente til den kommer i bestillingsutvalget til høsten.

Forrige spesialbestilling tok tid, og mange fåt først varene sine i disse dager. Det har vi tatt lærdom av, og vi har funnet nøkkelen til rask levering. Denne gangen kan vi derfor love at om du bestiller innen 20. april, har du varene levert til ditt lokale vinmonopol senest innen 17. mai.