Contact Us

Please, use this form to contact Arendal Vintners!

 

1 Strandgaten
Arendal, Aust-Agder, 4836
Norway

+4740648083

Arendal Vintners AS (AV) is a merchant of fine wines and an agent representing foreign wine makers in the Norwegian market. For collectors AV advises in wine investment, and does valuations and guidance in acquisition and sales processes. In addition AV provides a wine list management service for selected restaurants and wine bars, thus securing a wider service whiteout violating their cash flows. AV Provenance provides storage according to HKQAA standards and does auditing of professional storage facilities. 

Our Producers

BURZI, LA MORRA, BAROLO

C Litangen

Driving past Burzi's part of the La Serra vineyard in La Morra with  @albertoburzi  after visiting the winery. Burzi holdes some very fine plots, indluding the 85 y old wines in Capalot, and Alberto approaches these sites with respect and passion. 

Driving past Burzi's part of the La Serra vineyard in La Morra with @albertoburzi after visiting the winery. Burzi holdes some very fine plots, indluding the 85 y old wines in Capalot, and Alberto approaches these sites with respect and passion. 

ALBERTO BURZI - La Morra (Santa Maria)  Familien Burzi har lenge dyrket druer i Santa Maria, La Morra,  men det var først da Alberto kom tilbake etter fullført ønologistudium og praksisperioder at de begynte å produsere egen vin i 2012. De har blant annet en parsell med meget gamle stokker i Capalot, som tidligere ga frukt til Roberto Voerzios Barolo Riserva Vecchie Viti dei Capalot e Brunate. Burzi har også andre vinmarker rundt i Santa Maria, samt en parsell i La Serra rett over Brunate som muligens vil vinifiseres som enkeltvinmarksvin med tiden. Burzis viner er ukjent internasjonalt, men har utmerket seg på en rekke smakinger i Italia de siste to årene.

Burzi lager tre viner på Nebbiolo, og han vinifiserer alle meget forskjellig for å få frem ulike karakterer. Langhe Nebbiolo Runcaja vinifiseres med meget kort maserasjon (5 dager) på lav temperatur for å bevare mest mulig parfyme og friskhet i frukten. Burzis Barolo, som kommer fra 25-70 år gamle stokker, får 15 dager maserasjon og delestage for å lage en Barolo som er tilgjengelig gjennom hele lagringskurven. Toppvinen, Barolo Capalot Vecchie Viti, får 50 dager maserasjon for å fremheve de balsamiske notene i de 70-100 år gamle vinstokkene i Capalot.

 

SPESIALBESTILLING (Årgang Vin Volum Pris)
2013 Barolo Capalot Vecchie Viti 0,75 l 679,-
2013 Barolo Capalot Vecchie Viti MAGNUM 1,5 l 1 499,-

BESTILLINGSUTVALGET (BU) fra mars (Årgang Vin Volum Pris)
2016 Langhe Nebbiolo 0,75 l 259,-
2013 Barolo 0,75 l 399,-

Mer om vinene:
Barolo Capalot Vecchie Viti 2013, kr 679,- (Spesialbestilling)

Fra en liten parsell i Capalot med meget gamle stokker(70 år og eldre) tidligere leid av Roberto Voerzio. 50 dager maserasjon med maks 29° i stål med «submerged cap» for å fremheve de balsamiske notene i Capalot. Malo og lagring på 30 HL botte uten toast.

Langhe Nebbiolo Runcaja 2016, kr 259,- (BU mars)
Fra vinmarkene Rive, Rochettevino og La Serra i La Morra. Kun 5 dager maserasjon med maks 25°for å bevare friskhet, fermentert på brukte 500 L fat, deretter 6 mnd i brukte tonneaux.

Barolo 2013, kr 399,- (BU mars)
Fra Rive, Capalot og Rochettevino. Alderen på vinstokkene er 25-70 år. 15 dager maserasjon med bruk av delestage for å få en typisk og parfymert La Morra-Barolo som vil være tilgjengelig gjennom hele lagringskurven. Malo og lagring på 30 HL botte uten toast.

 

Trykk her, hvis du vil bestille eller ha mer info!