Contact Us

Please, use this form to contact Arendal Vintners!

 

1 Strandgaten
Arendal, Aust-Agder, 4836
Norway

+4740648083

Arendal Vintners AS (AV) is a merchant of fine wines and an agent representing foreign wine makers in the Norwegian market. For collectors AV advises in wine investment, and does valuations and guidance in acquisition and sales processes. In addition AV provides a wine list management service for selected restaurants and wine bars, thus securing a wider service whiteout violating their cash flows. AV Provenance provides storage according to HKQAA standards and does auditing of professional storage facilities. 

Our Producers

CHATEAU DES BACHELARDS, FLEURIE, BEAUJOLAIS

C Litangen

Comtesse Alexandra de Vazeilles overtok Chateau des Bachelards i 2014.

Comtesse Alexandra de Vazeilles overtok Chateau des Bachelards i 2014.

Da Comtesse Alexandra de Vazeilles overtok Chateau des Bachelards i Fleurie januar 2014, overtok hun en biodynamisk drevet eiendom med vinstokker på 60 -100 år i hjertet av Fleurie. Dette var et perfekt for Alexandra, som mener at Fleurie er ett av Frankrikes aller fremste terroir og på høyde med det beste i Burgund og Bordeaux. Hun har renovert hele kjelleren fra topp til bunn, og gjør alt for å lage viner som matcher det aller beste fra andre deler av landet. Med på prosjektet har hun også Stephane Derencourt, som de fleste som bryr seg om Bordeaux kjenner godt fra slott som Pavie-Macquin, Clos Fourtet og Domaine de Chevalier.

Vinmarken Le Clos omringer Chateau des Bachelards med opptil 100 år gamle stokker, og den gir i Alexandras hender én av de aller flotteste og mest lagringsdyktige vinene som lages ikke bare i Fleurie, men i hele Beaujolais. Hun holder avkastningen på vinstokkene lav og benytter kun de aller beste druene. Prisen er ikke lav til Beaujolais å være (selv om vi presser vår margin), men om en ser på kvaliteten er dette meget, meget gode priser.

Josh Reynolds, som dekker Beaujolais for Vinous, skriver om Chateau des Bachelards: 

«I’d place this estate among the top Beaujolais producers today»

Vi har gleden av å tilby to årganger av Fleurie Les Clos. Den elegante 2014 og den konsentrerte 2015. Begge har fått scoren 94 av Josh Reynolds, og dette er en score de deler med kun 11 andre enkeltviner fra Beaujolais siden Vinous ble stiftet (ingen Beaujolais har scoret bedre enn 94). 

Reynolds beskriver Fleurie Le Clos 2014 som følger:

«Brilliant ruby. Fresh and sharply focused on the expressive nose, which displays intense cherry, raspberry and floral qualities, along with a bright mineral overtone that builds with air. Supple and seamless in texture, offering concentrated raspberry preserve, bitter cherry and spice cake flavors that deepen and become sweeter on the back half. Shows outstanding clarity and spicy thrust on an impressively long finish featuring velvety tannins and resonating florality.»

Fleurie Le Clos 2015 beskriver han slik:

«Bright violet. Vibrant, mineral-accented black raspberry and cherry aromas are lifted and sharpened by a zesty mineral element. Juicy and broad on entry, then more taut in the mid palate, offering sappy, densely packed dark berry and lavender pastille flavors that show outstanding clarity. Finishes on a minerally note, displaying impressive persistence and smooth, harmonious tannins that fold quickly into the concentrated fruit.»

Begge vinene vil utvikle seg i 15+ år.

Spasialbestilling (Årgang Vin Volum Pris):
2014 Fleurie Le Clos 0,75 l 459,-
2015 Fleurie Le Clos 0,75 l 459,-

Trykk her, hvis du vil bestille eller ha mer info!