Contact Us

Please, use this form to contact Arendal Vintners!

 

1 Strandgaten
Arendal, Aust-Agder, 4836
Norway

+4740648083

Arendal Vintners AS (AV) is a merchant of fine wines and an agent representing foreign wine makers in the Norwegian market. For collectors AV advises in wine investment, and does valuations and guidance in acquisition and sales processes. In addition AV provides a wine list management service for selected restaurants and wine bars, thus securing a wider service whiteout violating their cash flows. AV Provenance provides storage according to HKQAA standards and does auditing of professional storage facilities. 

Our Producers

SOCRÉ, BARBARESCO

C Litangen

Marco Piacentino holder til på familiens eiendom Socré

Marco Piacentino holder til på familiens eiendom Socré

Marco Piacentino holder til på familiens eiendom Socré like ved Tre Stelle i Barbaresco. Der har Nebbiolo kun i vinmarken Roncaglie, og fra denne lager de en normal Barbaresco og en enkeltvinmarks Barbaresco Roncaglie. 

De beste parsellene i Roncaglie vinifiseres for seg, og blendes før tapping. Blenden varierer fra år til år. Ved vårt besøk i desember 2017 smakte vi de ulike parsellene fra årgangene 2015 og 2016, og ulikheten i karakter var markant. Marco benytter brukte barrique til begge barbarescoene, fordi han mener det bidrar til å uttrykke kvaliteten i Roncaglie best mulig. Marco’s stil ligger mellom tradisjonell og moderne, men vinene er meget elegant ekstraherte og har en nydelig parfyme og elegante tanniner. De viser frem Nebbiolo fra Roncaglie på en måte som faller i smak hos mange.

På Socré har de dyrket nebbiolo siden 1869, men de begynte å lage egen vin først i 2001 da Marco startet en liten produksjon av høy kvalitet som gikk til familie og venner. Først i 2011 begynte han å selge vinene kommersielt. Vinene hans har raskt markert seg. Antonio Galloni beskriver Socré som «yet another Barbaresco estate that is on the ascent» og gir Barbaresco 2014 scoren 93+ og Roncaglie 2013 scoren 93.

I tillegg til de aktuelle årgangene, har vi fått mulighet til å tilby noen få flasker fra eldre årganger av Barbaresco Roncaglie - dels i normal og dels i magnum. Av alle disse er kvantitetene svært lave. Den normale Barbaresco 2013 vil utvikle seg i 10-15 år, mens Roncaglie vil utvikle seg 15-25 år eller lenger, avhengig av årgangen.

SPESIALBESTILLING (Årgang Vin Volum Pris):
2013 Barbaresco 0,75 l 349,-
2013 Barbaresco Roncaglie 0,75 l 449,-
2011 Barbaresco Roncaglie 0,75 l 459,-
2013 Barbaresco Roncaglie MAGNUM 1,5 l 999,-
2011 Barbaresco Roncaglie MAGNUM 1,5 l 999,-
2010 Barbaresco Roncaglie MAGNUM 1,5 l 1099,-
2008 Barbaresco Roncaglie MAGNUM 1,5 l 1199,-

KOMMER I BESTILLINGSUTVALGET I MARS:
(Årgang Vin Volum Pris)
2014 Barbaresco 0,75 l 349,-

Trykk her, hvis du vil bestille eller ha mer info!