Contact Us

Please, use this form to contact Arendal Vintners!

 

1 Strandgaten
Arendal, Aust-Agder, 4836
Norway

+4740648083

Arendal Vintners AS (AV) is a merchant of fine wines and an agent representing foreign wine makers in the Norwegian market. For collectors AV advises in wine investment, and does valuations and guidance in acquisition and sales processes. In addition AV provides a wine list management service for selected restaurants and wine bars, thus securing a wider service whiteout violating their cash flows. AV Provenance provides storage according to HKQAA standards and does auditing of professional storage facilities. 

Our Producers

Le Marie, Barge, Piemonte

C Litangen

Le Marie har til sammen 10 hektar med kjente og mindre kjente piemontesiske druer ved foten av Monviso i alpene. Den røde skiferjorden og påvirkningen fra fjellene gir viner med en særegen parfyme og mineralitet.

Skjermbilde 2018-04-13 kl. 02.13.24.png

Dette er et lite familieforetak, hvor mor, far og begge barna er involvert i driften. Marco Piacentino fra Socré introduserte oss for barna Simona og Daniele, og Marcos innsalg var at de lagde «fantastisk vin på et sted ingen vet at man lager god vin». Det stemte! De lager en intens Barbera, en helt spesiell og parfymert Nebbiolo og en flott og særegen hvitvin på den nokså ukjente druen Malvasia Moscato (Le Marie er faktisk den eneste produsenten i Italia vi kjenner til som lager en endruevin på Malvasia Moscato). Disse tre vinene vil vi slippe til høsten.

Som en forsmak på den strålende kvaliteten Le Marie produserer, tilbyr vi her selve rosinen i pølsa, deres musserende Metodo Classico Rosé 2013. De 2 500 flaskene som er produsert ble degosjert 12. februar i aår og er «pas dosé» (uten tilsatt sukker). Vinen er laget på 15 ulike lokale røde druesorter og kombinerer flott friskhet med stor intensitet og kompleksitet. En stor musserende som vil bli bedre og bedre i kjelleren de neste 15 årene. Til risotto, skalldyr og unge og myke kumelks-oster.

SPESIALBESTILLING;
2013 Le Marie Metodo Classico Rosé 0,75 l Kr. 289,-

KOMMER I BU I SEPTEMBER
2014  Le Marie Debarges (Nebbiolo) 0,75 l Kr. 249,-
2015  Le Marie Colombe (Barbera) 0,75 l Kr. 219,-
2016  Le Marie Blanc de Lissart (Malvasia Moscata) 0,75 l Ke. 199,-

249,-