Contact Us

Please, use this form to contact Arendal Vintners!

 

1 Strandgaten
Arendal, Aust-Agder, 4836
Norway

+4740648083

Arendal Vintners AS (AV) is a merchant of fine wines and an agent representing foreign wine makers in the Norwegian market. For collectors AV advises in wine investment, and does valuations and guidance in acquisition and sales processes. In addition AV provides a wine list management service for selected restaurants and wine bars, thus securing a wider service whiteout violating their cash flows. AV Provenance provides storage according to HKQAA standards and does auditing of professional storage facilities. 

Tid for investering i Burgunder?

Investering og samling

Investerings- og samlertjenester fra Arendal Vintners, med innlegg om markedsutvikling, investering og aktiviteter 

Tid for investering i Burgunder?

C Litangen

Første februar er årets lansering i Vinmonopolets spesialbutikker. Vår partner i "Fin-vin-markedet", danske Rare Wine, presenterte i går et interessant investeringstips fra Burgund, "La Grande Rue" fra Domaine Francois Lamarche. 

La Grand Rue trender i Burgund-markedet

Utvikling:
I en omfattende Burgund-analyse, som nettopp er lansert internasjonalt, er "La Grande Rue" også tatt med i kategorien av dem som "trender" i et Burgund-marked som er preget av det meget dyre og etablerte (18 viner som koster over 20.000,-/ fl). Analysen viser også at Burgund-prisene har steget raskere enn de andre topp fem fin-vin-regionene (Piemonte 2, Toscana 3, California 4 og Bordeaux 5) både innenfor et kort (1 år) og langt perspektiv (6 år), og at det ikke er tegn til at dette vil endre seg. Seksårsindeksen for Burgund er 82% og for Piemonte er den 61%. De tre andre ligger fra 46 til 42%. Fra november 2016 til nov. 2017 steg Burgund indeksen med 23 %. Analysen peker også på at viner fra Saint-Aubin vil øke i popularitet over de neste fem årene, ifølge bransjeintervjuer. Et annet funn er at Côte de Baune hvite Premier Crus/ Villages har hatt høyest verdiutvikling innenfor Burgund (175 viner som analysegrunnlag). Disse har mer enn tredoblet verdien de siste fem årene. Dette gjelder ikke Grand Crus fra samme område.  
(Winelister, Januar, 2018). 

Samling og investering:
Arendal Vintners kan hjelpe deg med 1) Utvikling av din egen private kjeller-samling - da basert på både affeksjon og hensyn til verdiutvikling. Med skikkelig forberedelse knyttet til dokumentasjon og lagringsforhold, kan også en slik samling sikres gode salgsmuligheter internasjonalt/ Blomquist. 2) Er investering og verdiutvikling hovedhensynet, kan det være mer hensiktsmessig med tollfri lagring og enkel tilgang til det internasjonele annenhåndsmarkedet. Da setter vi opp løsninger sammen med Rare Wine i Danmark. 

Ved begge tilnærmingene kan innkjøp fra Vinmonopolet være fornuftig, altså i noen tilfeller. I Arendal Vintners har vi også oversikt over potensielt interessant samlingsvin med god pris på Vinmonopolet.