Contact Us

Please, use this form to contact Arendal Vintners!

 

1 Strandgaten
Arendal, Aust-Agder, 4836
Norway

+4740648083

Arendal Vintners AS (AV) is a merchant of fine wines and an agent representing foreign wine makers in the Norwegian market. For collectors AV advises in wine investment, and does valuations and guidance in acquisition and sales processes. In addition AV provides a wine list management service for selected restaurants and wine bars, thus securing a wider service whiteout violating their cash flows. AV Provenance provides storage according to HKQAA standards and does auditing of professional storage facilities. 

Our Producers

Le Marie, Barge, Piemonte

C Litangen

Le Marie har til sammen 10 hektar med kjente og mindre kjente piemontesiske druer ved foten av Monviso i alpene. Den røde skiferjorden og påvirkningen fra fjellene gir viner med en særegen parfyme og mineralitet.

Skjermbilde 2018-04-13 kl. 02.13.24.png

Dette er et lite familieforetak, hvor mor, far og begge barna er involvert i driften. Marco Piacentino fra Socré introduserte oss for barna Simona og Daniele, og Marcos innsalg var at de lagde «fantastisk vin på et sted ingen vet at man lager god vin». Det stemte! De lager en intens Barbera, en helt spesiell og parfymert Nebbiolo og en flott og særegen hvitvin på den nokså ukjente druen Malvasia Moscato (Le Marie er faktisk den eneste produsenten i Italia vi kjenner til som lager en endruevin på Malvasia Moscato). Disse tre vinene vil vi slippe til høsten.

Som en forsmak på den strålende kvaliteten Le Marie produserer, tilbyr vi her selve rosinen i pølsa, deres musserende Metodo Classico Rosé 2013. De 2 500 flaskene som er produsert ble degosjert 12. februar i aår og er «pas dosé» (uten tilsatt sukker). Vinen er laget på 15 ulike lokale røde druesorter og kombinerer flott friskhet med stor intensitet og kompleksitet. En stor musserende som vil bli bedre og bedre i kjelleren de neste 15 årene. Til risotto, skalldyr og unge og myke kumelks-oster.

SPESIALBESTILLING;
2013 Le Marie Metodo Classico Rosé 0,75 l Kr. 289,-

KOMMER I BU I SEPTEMBER
2014  Le Marie Debarges (Nebbiolo) 0,75 l Kr. 249,-
2015  Le Marie Colombe (Barbera) 0,75 l Kr. 219,-
2016  Le Marie Blanc de Lissart (Malvasia Moscata) 0,75 l Ke. 199,-

249,-

Domaine de la Foliette

C Litangen

Dennis Brosseau og Éric Vincent har drevet Domaine de la Foliette sammen siden tidlig på 2000- tallet, men familien har eid den siden 1926. De driver økologisk og produserer en rekke viner på Muscadet, som er harmoniske og typeriktige.

Dennis Brosseau og Éric Vincent, Domaine de la Foliette

Dennis Brosseau og Éric Vincent, Domaine de la Foliette

Muscadet er fortreffelig til sjømat, men passer også godt som en aperitif på terrassen om sommeren. Domaine de la Foliette leverer nærmest uforståelig god kvalitet til prisen. Arendal Vintners møtte denne produsenten første gang på en vinmesse i Paris og så igjen på messe i Tyskland i mars. Foliette sto da frem blant en rekke Muscadet-produsenter med noen av de beste Muscadet’ene vi har smakt.

Vi slipper deres Muscadet Vielles Vignes 2017 og toppvinen Château la Foliette 2014 i bestillingsutvalget i juli.

Her presenterer vi deres Muscadet Tradition 2015, som – ganske utradisjonelt i Loire – produseres og lagres 8-9 måneder på eikefat. Dette tilfører en ekstra dimensjon til denne hvitvinen som matcher mineraliteten overraskende bra. Den er flott til kraftig sjømat, gratinert østers og røkt fisk, og den matcher osten Comté like bra som en vin fra Jura på druen Savagnin.

SPESIALBESTILLING
2015 Muscadet Tradition 0,75 l Kr. 159,90
 

KOMMER I BU I JULI
2017 Muscadet Vielles Vignes 0,75 l Kr. 149,90
2014 Château la Foliette 0,75 l Kr. 169,90

Juwel Weine - Juliane Eller

C Litangen

Juliane Eller er en stigende stjerne i Rheinhessen, Tysklands kanskje mest dynamiske region om dagen. Hun lager presise, finmaskede viner med flott balanse og klarhet.

Juliane Eller en stigende stjerne i Rheinhessen

Juliane Eller en stigende stjerne i Rheinhessen

Etter ønologistudier i Gelsenheim og lære hos Rheinhessens ubestridte ledestjerne, Klaus-Peter Keller, overtok Juliane Eller foreldrenes vingård i 2013. Hun lager kun et lite utvalg spontangjærede, tørre viner, og har på meget kort tid etablert seg som én av de mest lovende produsentene i Rheinhessen. Samtlige viner utmerker seg med en kombinasjon av letthet, transparens og kompleksitet som gjør dem meget interessante. Basissortimentet består av fire druetypiske endrueviner på Riesling, Silvaner, Weissburgunder (Pinot Blanc) og Grauburgunder (Pinot Gris). Dessuten lager hun en intens og kompleks Riesling fra gamle viner i enkeltvinmarken Frühmesse og en imponerende Spätburgunder (Pinot Noir).

Som spesialbestilling tilbyr vi hennes Riesling og Silvaner på magnum. Rieslingen er en flott, vektløs og mineralsk utgave i samme stil som Kellers Von der Fels. Kvaliteten er minst like god. Silvaneren er én av de beste tørre Silvanere vi har smakt. Den minner om en god Sancerre fra «Cailottes»-jordsmonn og har lite til felles med en plump Silvaner fra Franken. Uovertruffen til asparges og flott til salater og hvit fisk.

SPESIALBESTILLING
2017 JuWel Riesling MAGNUM 1,5 l Kr. 479,-
2017 JuWel Silvaner MAGNUM 1,5 l Kr. 459,-

KOMMER I BU I MAI
2017 JuWel Riesling (varenr 8237501) 0,75 l 199,90
2017 JuWel Silvaner (varenr 8237701) 0,75 l 199,90
2017 JuWel Weissburgunder (varenr 8237601) 0,75 l 199,90

 

Domaine les Capréoles, fra Lantignié, Beaujolais

C Litangen

Skjermbilde 2018-03-12 kl. 12.23.11.png

Cédric Lecareux er agronom og ønolog og hadde lang erfaring som vinprodusent fra Languedoc da han i 2014 kjøpte en vingård med 250 års tradisjoner 250 i kommunen Lantignié i Beaujolais (i nærheten av Régnié) og etablerte seg der med sin familie. Fra en velpleiet vinmark med opptil 80 års gamle vinstokker har vinene hans på rekordtid høstet anerkjennelse på grunn av sin en kompromissløs holdning til økologisk og bærekraftig produksjon, sin ekspertise som spenner fra druedyrkingen til vinproduksjonen. Hans viner er balanserte, elegante og raffinerte. Vinmarkene ligger på granitt, men det er små forskjeller i jordsmonn som gjør at Lacareux har identifisert 9 forskjellige mikroparseller som han utnytter til å gi de forskjellige vinene særegenskaper som får det beste ut av både jorden, grunnen og varierende klimatiske forhold.

De fleste vinene fra Les Capréoles klassifiseres som «Régnié», men vinen l’Amourgandise er klassifisert i en ny Appelation Lantignié Contrôlée som Lacareux har tatt initiativ til å etablere i samarbeid med naboer og kolleger som ønsker å pålegge seg strenge krav til bærekraftig produksjon for å utnytte de spesielle naturgitte forutsetningene for å lage viner de alle kan være stolte av.

Spasialbestilling (Årgang - Distrikt - Vin - Volum Pris):
2016 Beaujolais - Terroir de Lantignié, «L’Amourgandise» 0,75 l NOK 210,-
2016 Beaujolais - Régnié, «Diaclase» 0,75 l NOK 259,-
2016 Beaujolais - Villages,  "Cosinelle" 0,75 l NOK 189,-

CHATEAU DES BACHELARDS, FLEURIE, BEAUJOLAIS

C Litangen

Comtesse Alexandra de Vazeilles overtok Chateau des Bachelards i 2014.

Comtesse Alexandra de Vazeilles overtok Chateau des Bachelards i 2014.

Da Comtesse Alexandra de Vazeilles overtok Chateau des Bachelards i Fleurie januar 2014, overtok hun en biodynamisk drevet eiendom med vinstokker på 60 -100 år i hjertet av Fleurie. Dette var et perfekt for Alexandra, som mener at Fleurie er ett av Frankrikes aller fremste terroir og på høyde med det beste i Burgund og Bordeaux. Hun har renovert hele kjelleren fra topp til bunn, og gjør alt for å lage viner som matcher det aller beste fra andre deler av landet. Med på prosjektet har hun også Stephane Derencourt, som de fleste som bryr seg om Bordeaux kjenner godt fra slott som Pavie-Macquin, Clos Fourtet og Domaine de Chevalier.

Vinmarken Le Clos omringer Chateau des Bachelards med opptil 100 år gamle stokker, og den gir i Alexandras hender én av de aller flotteste og mest lagringsdyktige vinene som lages ikke bare i Fleurie, men i hele Beaujolais. Hun holder avkastningen på vinstokkene lav og benytter kun de aller beste druene. Prisen er ikke lav til Beaujolais å være (selv om vi presser vår margin), men om en ser på kvaliteten er dette meget, meget gode priser.

Josh Reynolds, som dekker Beaujolais for Vinous, skriver om Chateau des Bachelards: 

«I’d place this estate among the top Beaujolais producers today»

Vi har gleden av å tilby to årganger av Fleurie Les Clos. Den elegante 2014 og den konsentrerte 2015. Begge har fått scoren 94 av Josh Reynolds, og dette er en score de deler med kun 11 andre enkeltviner fra Beaujolais siden Vinous ble stiftet (ingen Beaujolais har scoret bedre enn 94). 

Reynolds beskriver Fleurie Le Clos 2014 som følger:

«Brilliant ruby. Fresh and sharply focused on the expressive nose, which displays intense cherry, raspberry and floral qualities, along with a bright mineral overtone that builds with air. Supple and seamless in texture, offering concentrated raspberry preserve, bitter cherry and spice cake flavors that deepen and become sweeter on the back half. Shows outstanding clarity and spicy thrust on an impressively long finish featuring velvety tannins and resonating florality.»

Fleurie Le Clos 2015 beskriver han slik:

«Bright violet. Vibrant, mineral-accented black raspberry and cherry aromas are lifted and sharpened by a zesty mineral element. Juicy and broad on entry, then more taut in the mid palate, offering sappy, densely packed dark berry and lavender pastille flavors that show outstanding clarity. Finishes on a minerally note, displaying impressive persistence and smooth, harmonious tannins that fold quickly into the concentrated fruit.»

Begge vinene vil utvikle seg i 15+ år.

Spasialbestilling (Årgang Vin Volum Pris):
2014 Fleurie Le Clos 0,75 l 459,-
2015 Fleurie Le Clos 0,75 l 459,-

Trykk her, hvis du vil bestille eller ha mer info!

MANUEL MARINACCI, SAN ROCCO SENSO D´ELVIO, BARABARESCO

C Litangen

MANUEL MARINACCI

MANUEL MARINACCI

Fra én enkelt liten vinmark i San Rocco Seno d’Elvio i Barbaresco lager Manuel Marinacci tradisjonelle, rene og elegante viner, som går helt under radaren. Det er Manuel meget godt fornøyd med, og han selger all produksjon lokalt (tidligere også noe til Berry Bros. & Rudd i UK). Vi har fått lov å ta inn et lite parti Barbaresco og et lite parti Barbera d’Alba mot å love at de kun skal selges til vinbarer eller forbrukere som virkelig verdsetter dem. Begge vinene er fermentert i sement uten temperaturkontroll. Barbarescoen blir dessuten lagret på en brukt, utoastet botte i to år. Vinene utmerker seg med stor balanse og en elegant åpning, kombinert med en overraskende stor bredde og kompleksitet i midtpartiet og en flott lengde. Produksjonen av hver vin er på ca. 3 000 flasker. Flaskene vi har fått ta inn er de siste som ikke er solgt i disse årgangene. Barbarescoen kan lagres 15-20+ år, mens Barbera’en vil bli bedre og bedre de neste 10 årene.

SPESIALBESTILLING (Årgang Vin Volum Pris)
2013 Barbaresco 0,75 l 429,-
2014 Barbera d’Alba 0,75 l 279,-

Trykk her, hvis du vil bestille eller ha mer info!

FRANS & LIZ ROSKAM, HAUT-MEDOC

C Litangen

lauzette_2012_1490114839906.jpg

Frans Roskam er franskmann, ønolog og opprinnelig oppvokst på chateau Cantenac. Liz Roskam er amerikansk og var den første amerikaner til å fullføre ønologistudier på i Bordeaux universitet. De har begge jobbet både i Pomerol og i Napa Valley før de sammen kjøpte Chateau La Lauzette (Cru Bourgeois), og inspirasjonen fra Napa merkes i vinene deres.

Chateau La Lauzette 2015, kr 235,- (BESTILLINGSUTVALGET i  mai)
Fra gamle vinstokker på grus med sydlig eksponering. 70 % Cabernet Sauvignon, 28 % Merlot, 2 % Cabernet Franc. 12 mnd på fat, hvorav 30 % nye barrique.

Trykk her, hvis du vil bestille eller ha mer info!

CHATEAU CANTENAC, SAINT-ÉMILION

C Litangen

Familien Roskam med mor, sønn og svigerdatter driver Chateau Cantenac

Familien Roskam med mor, sønn og svigerdatter driver Chateau Cantenac

Chateau Cantenac er klassifisert som Grand Cru i Saint-Émilion. og har produsert sin grand vin siden 1870. De har sydvendte marker med sandstein og grus nært Pomerol. Dessuten har de vinmarker på kalkstein ved Chateau Moulin de Grenet i Lussac-Saint-Émilion. Chateau Cantenac etterstreber stedstypiske viner med mye friskhet og diskret bruk av fat. Vinene viser elegansen i 2014.

Chateau Cantenac 2014, kr 290,- (BESTILLINGSUTVALGET i mai)
Fra gamle vinstokker på grus med sydlig eksponering. 75 % Merlot, 25 % Cabernet. 12 mnd på fat.

Chateau Moulin de Grenet 2014, kr 189,- (BESTILLINGSUTVALGET i mai)
Fra vinmark på kalkstein. 75 % Merlot, 20 % Cabernet Franc, 5 % Cabernet Sauvignon. 16 måneder på gamle fat 

Trykk her, hvis du vil bestille eller ha mer info!

PARDON & FILS, BEAUJOLAIS

C Litangen

Arendal Vintners presenterer en strukturert, mørk og mineralsk Moulin-á-Vent

Arendal Vintners presenterer en strukturert, mørk og mineralsk Moulin-á-Vent

Familien Pardon har drevet vinproduksjon fra familiegården i Beaujeu, den historiske hovedstaden i Beaujolais, siden 1820. Samlet areal er 12 hektar, og de lager 10 forskjellige «crus». Pardon et fils utmerker seg med viner med en høy og jevn kvalitet, som reflekterer hver crus særegne karakter. Dette er tydelig gjennom de ulike karakterene på de to cru’ene som Arendal Vintners presenterer – en frisk, rødbærpreget Juliénas og en strukturert, mørk og mineralsk Moulin-á-Vent. Pardon har høstet mye annerkjennelse i Frankrike, blant annet i Guide Hachette des vins. Da Decanter Magazine blindtestet 121 Beaujolais Cru fra 2015-årgangen i septemberutgaven 2017, fikk Pardon Julienas «Les Mouilles» 2015 høyest score (93p) sammen med fire andre viner.

Nevnte Juliénas «Les Mouilles» og Moulin-à-Vent kommer i bestillingsutvalget i mars, mens vi tilbyr Pardons Morgon Côte du Py her. Vinmarken Côte du Py ligger i hjertet av Morgon, rett over landsbyen, og Pardons del har gammel vulkans jord. 2015-årgangen av denne har fått 92 poeng av Vinous og er for lengst utsolgt. Vi har fått tilby et lite parti av 2016, som er en mer typisk årgang for Beaujolais med bedre friskhet og balanse.

SPESIALBESTILLING (Årgang Vin Volum Pris):
2016 Morgon Côte du Py 0,75 l 219,-

BESTILLINGSUTVALGET (BU)  i mars:
Juliénas «Les Mouilles» 2016, kr. 179,- (BU mars)

Fra gamle vinstokker på leirjord i vinmarken «Les Mouilles», som ligger i en sydvendt skråning over landsbyen Juliénas. Manuell innhøsting og semi-karbonisk maserasjon med hele druer i 10-12 dager i sementtank før pressing. 100 prosent malo, deretter lagring på store fat i 6-8 måneder.

Moulin-à-Vent «Domaine du Dîme» 2016, kr. 229,- (BU mars)
Fra vinmark på granitt. Manuell innhøsting og semi-karbonisk maserasjon med hele druer i 12 dager i sementtank før pressing. 100 prosent malo, deretter lagring i 

Trykk her, hvis du vil bestille eller ha mer info!

CANTINA TIBALDI, ROERO

C Litangen

Langhe Favorita 2016 og Langhe Arneis

Langhe Favorita 2016 og Langhe Arneis

Daniela driver Tibaldi sammen med søsteren Monica

Daniela driver Tibaldi sammen med søsteren Monica

CANTINA TIBALDI - Pocapaglia i Roero

Søstrene Daniela og Monica, som er hhv. sommellier og ønolog har overtatt familiens gård i Roero. De har vinstokker på meget gode, kjølige deler av vinmarkene rund Pocapaglia, som lenge har blitt forvaltet godt. Målet til søstrene Tibaldi er å lage viner med friskhet, parfyme og mineralitet som viser frem det sandrike terroiret sydvest i Roero.

Langhe Favorita 2016, kr 189,- (BU mars)
Ifølge Ian d’Agata (Native Grapes of Italy) er Favorita og den liguriske Pigato begge biotyper av Vermentino. og Favorita og Pigato har nettopp den samme evnen til å gi mineralske, stoffrike viner. Denne er fra vinmarker med gammel sjøbunn av hhv sand (Bricco della Passera) og kalkstein (Mormore). Håndplukket, kun lett pressing, fermentering i stål med maks 16°. Lagret sur lie på stål med moderat bruk av batonnage.

Langhe Arneis 2016, kr 199,- (BU mars)
Fra Mormore, Bricco della Passera og noe Coste Anforiano, som også har mye sand. Håndplukket, fermentering i stål på 18°, lagring sur lie på stål, med noe batonnage.

BURZI, LA MORRA, BAROLO

C Litangen

Driving past Burzi's part of the La Serra vineyard in La Morra with  @albertoburzi  after visiting the winery. Burzi holdes some very fine plots, indluding the 85 y old wines in Capalot, and Alberto approaches these sites with respect and passion. 

Driving past Burzi's part of the La Serra vineyard in La Morra with @albertoburzi after visiting the winery. Burzi holdes some very fine plots, indluding the 85 y old wines in Capalot, and Alberto approaches these sites with respect and passion. 

ALBERTO BURZI - La Morra (Santa Maria)  Familien Burzi har lenge dyrket druer i Santa Maria, La Morra,  men det var først da Alberto kom tilbake etter fullført ønologistudium og praksisperioder at de begynte å produsere egen vin i 2012. De har blant annet en parsell med meget gamle stokker i Capalot, som tidligere ga frukt til Roberto Voerzios Barolo Riserva Vecchie Viti dei Capalot e Brunate. Burzi har også andre vinmarker rundt i Santa Maria, samt en parsell i La Serra rett over Brunate som muligens vil vinifiseres som enkeltvinmarksvin med tiden. Burzis viner er ukjent internasjonalt, men har utmerket seg på en rekke smakinger i Italia de siste to årene.

Burzi lager tre viner på Nebbiolo, og han vinifiserer alle meget forskjellig for å få frem ulike karakterer. Langhe Nebbiolo Runcaja vinifiseres med meget kort maserasjon (5 dager) på lav temperatur for å bevare mest mulig parfyme og friskhet i frukten. Burzis Barolo, som kommer fra 25-70 år gamle stokker, får 15 dager maserasjon og delestage for å lage en Barolo som er tilgjengelig gjennom hele lagringskurven. Toppvinen, Barolo Capalot Vecchie Viti, får 50 dager maserasjon for å fremheve de balsamiske notene i de 70-100 år gamle vinstokkene i Capalot.

 

SPESIALBESTILLING (Årgang Vin Volum Pris)
2013 Barolo Capalot Vecchie Viti 0,75 l 679,-
2013 Barolo Capalot Vecchie Viti MAGNUM 1,5 l 1 499,-

BESTILLINGSUTVALGET (BU) fra mars (Årgang Vin Volum Pris)
2016 Langhe Nebbiolo 0,75 l 259,-
2013 Barolo 0,75 l 399,-

Mer om vinene:
Barolo Capalot Vecchie Viti 2013, kr 679,- (Spesialbestilling)

Fra en liten parsell i Capalot med meget gamle stokker(70 år og eldre) tidligere leid av Roberto Voerzio. 50 dager maserasjon med maks 29° i stål med «submerged cap» for å fremheve de balsamiske notene i Capalot. Malo og lagring på 30 HL botte uten toast.

Langhe Nebbiolo Runcaja 2016, kr 259,- (BU mars)
Fra vinmarkene Rive, Rochettevino og La Serra i La Morra. Kun 5 dager maserasjon med maks 25°for å bevare friskhet, fermentert på brukte 500 L fat, deretter 6 mnd i brukte tonneaux.

Barolo 2013, kr 399,- (BU mars)
Fra Rive, Capalot og Rochettevino. Alderen på vinstokkene er 25-70 år. 15 dager maserasjon med bruk av delestage for å få en typisk og parfymert La Morra-Barolo som vil være tilgjengelig gjennom hele lagringskurven. Malo og lagring på 30 HL botte uten toast.

 

Trykk her, hvis du vil bestille eller ha mer info!

 

SOCRÉ, BARBARESCO

C Litangen

Marco Piacentino holder til på familiens eiendom Socré

Marco Piacentino holder til på familiens eiendom Socré

Marco Piacentino holder til på familiens eiendom Socré like ved Tre Stelle i Barbaresco. Der har Nebbiolo kun i vinmarken Roncaglie, og fra denne lager de en normal Barbaresco og en enkeltvinmarks Barbaresco Roncaglie. 

De beste parsellene i Roncaglie vinifiseres for seg, og blendes før tapping. Blenden varierer fra år til år. Ved vårt besøk i desember 2017 smakte vi de ulike parsellene fra årgangene 2015 og 2016, og ulikheten i karakter var markant. Marco benytter brukte barrique til begge barbarescoene, fordi han mener det bidrar til å uttrykke kvaliteten i Roncaglie best mulig. Marco’s stil ligger mellom tradisjonell og moderne, men vinene er meget elegant ekstraherte og har en nydelig parfyme og elegante tanniner. De viser frem Nebbiolo fra Roncaglie på en måte som faller i smak hos mange.

På Socré har de dyrket nebbiolo siden 1869, men de begynte å lage egen vin først i 2001 da Marco startet en liten produksjon av høy kvalitet som gikk til familie og venner. Først i 2011 begynte han å selge vinene kommersielt. Vinene hans har raskt markert seg. Antonio Galloni beskriver Socré som «yet another Barbaresco estate that is on the ascent» og gir Barbaresco 2014 scoren 93+ og Roncaglie 2013 scoren 93.

I tillegg til de aktuelle årgangene, har vi fått mulighet til å tilby noen få flasker fra eldre årganger av Barbaresco Roncaglie - dels i normal og dels i magnum. Av alle disse er kvantitetene svært lave. Den normale Barbaresco 2013 vil utvikle seg i 10-15 år, mens Roncaglie vil utvikle seg 15-25 år eller lenger, avhengig av årgangen.

SPESIALBESTILLING (Årgang Vin Volum Pris):
2013 Barbaresco 0,75 l 349,-
2013 Barbaresco Roncaglie 0,75 l 449,-
2011 Barbaresco Roncaglie 0,75 l 459,-
2013 Barbaresco Roncaglie MAGNUM 1,5 l 999,-
2011 Barbaresco Roncaglie MAGNUM 1,5 l 999,-
2010 Barbaresco Roncaglie MAGNUM 1,5 l 1099,-
2008 Barbaresco Roncaglie MAGNUM 1,5 l 1199,-

KOMMER I BESTILLINGSUTVALGET I MARS:
(Årgang Vin Volum Pris)
2014 Barbaresco 0,75 l 349,-

Trykk her, hvis du vil bestille eller ha mer info!

CASCINA FORNACE, ROERO

C Litangen

Enrico Cauda,  Cascina Fornace

Enrico Cauda,  Cascina Fornace

Enrico Cauda driver sammen med sin bror Cascina Fornace - en liten biodynamisk vingård i Santo Stefano Roero. De har små, bratte vinmarker som hvor alt arbeid gjøres for hånd, samt med hest dersom det kreves mer kraft. Jordsmonnet er sandholdig med kalk og var en gang sjøbunn. I disse markene dyrker brødrene Cauda Arneis og Nebbiolo, og de får frem viner med en enorm intensitet og parfyme, som samtidig har imponerende balanse.

På Arneis produserer de to viner: Desaja som slippes i BU i mars, og Pedaforno som tilbys her. Begge er laget med skallmaserasjon, spontanfermentering og bruk av gamle barrique under lagring. Per i dag er det ingen andre i Roero som lager viner av Arneis på dette viser og som får ut samme intensitet av vinene. Den som kommer nærmes er Luca Faccenda hos Valfaccenda. Pedaforno har lengst skallmaserasjon og er også den klart mest intense av de to. Dette er en meget særpreget, tilnærmet oransje vin, som likevel er fullt i balanse. Total produksjon er 700 flasker, og vi har fått holdt av noen få av de aller siste. Pedaforno vil utvikle seg positivt i 5-10 år.

Vi tilbyr også en Nebbiolo, Valdovato, som er fra en mark med meget gamle vinstokker rett ved gården. Med parfyme kun det beste delene av Roero kan gi, er det en stor og annerledes Nebbiolo, som holder i 20-30 år.

SPESIALBESTILLING
(Årgang Vin Volum Pris)
2015 Pedaforno (Arneis) 0,75 l 295,-
2013 Valdovato (Nebbiolo) 0,75 l 335,-

KOMMER I BESTILLINGSUTVALGET I MARS 2018
(
Årgang Vin Volum Pris)
2015 Desaja (Arneis) 0,75 l 259,-

Trykk her, hvis du vil bestille eller ha mer info!

FOX&FOX, EAST SUSSEX

C Litangen

Fox & Fox, britisk musserende fra East-Sussex

Fox & Fox, britisk musserende fra East-Sussex

Fox & Fox er en av de kommende stjernene innenfor britisk musserende. Det er en liten produsent fra East Sussex, som produserer 20 000 flasker i året fordelt på 6 ulike cuvéer. Vinene er distinkte, intense og alltid med en flott balanse.

De siste to årene har de fått en rekke utmerkelser i England, og vi kan nevne noen her:

  • Da Decanter hadde sin siste såkalte «panel tasting» (3 Masters of Wine) av 92 britiske musserende, kom Fox & Fox Essence 2011 på topp med 96 poeng og kommentarer som: «fantastic fruit on the palate. Great citrus, limes to the fore. Palate long with beautifully textured acidity».
  • Magasinet World of Fine Wine ga samme vin (Essence 2011) 97 poeng. Testen ble gjort av Tom Stevenson, som betraktes som én av verdens fremste eksperter på Champagne. 
  • Den 1. november 2017 arrangerte Steven Spurrier en stor blindsmaking for 40 smakere ved Londons 67 Pall Mall. De smakte 36 viner fordelt på 4 kategorier helt blindt, og hver kategori inneholdt 4 engelske og fire franske toppviner. I kategorien Blanc des Blancs, kom Essence 2011 inn på andre plass og slo med det blant annet Dom Ruinart BdB 2006 og viner fra Delamotte og Pierre Peters.

Essence 2011 er for lengst utsolgt, men vi har sikret en allokasjon av neste årgang, som er Essence 2014. Total produksjon av 2014 er rundt 3 000 flasker, og vinen degosjeres nå medio januar og er snart klar for levering. Jonica Fox forteller at kvaliteten er minst like god som 2011, men i en noe mer holdbar stil. Vinen er 100 % enkeltvinmarks Chardonnay og vil holde i 10+ år.

Dessuten kan vi tilby, Inspiration Brut 2013, som er laget på Pinot Gris med en liten andel Chardonnay for å gi syrestruktur. Dette er Englands eneste musserende kvalitetsvin på Pinot Gris, men Jonica Fox forteller at andre nå ønsker å komme etter. Vinen har flott druetypisitet med stor munnfølelse og god syrestruktur. Den fikk 92 poeng av Decanter i august 2017.

Endelig tilbyr vi Fox & Fox Expression Rosé 2013, som er en distinkt og aromatisk rosé med preg av grapefrukt, røde bær og mineralitet. Denne er ikke testet av Decanter fordi den akkurat er degosjert, men en testflaske med tidligere degosjering vant prisen «Love or Hate» for fremragende, men særegen kvalitet i Glass of Bubbly Awards (spesialmagasin for Champagne og annen musserende) høsten 2017.

Spesialbestilling (Årgang Vin Volum Pris):
2014 Essence (Blanc des Blancs) 0,75 l 539,-
2013 Inspiration Brut (Pinot Gris) 0,75 l 469,-
2014 Inspiration Brut (Pinot Gris) 0,75 l 469,-
2013 Expression Rosé Brut 0,75 l 525,-

Kommer i Vinmonopolets Bestillingsutvalg i mai:
2014 Tradition (Blanc de Noirs) 0,75 l 489,-

Trykk her, hvis du vil bestille eller ha mer info!

VIGNERONS DE GRIMAUD, PROVENCE

C Litangen

Skjermbilde 2018-01-16 kl. 14.07.16.png

Produsenten er en sammenslutning av 203 vinbønder, som sammen disponerer over 900 hektar vinmark. Størrelsen og plasseringen gir mulighet til å investere og satse profesjonelt, og driften, produksjonen og markedsføringen av en rekke rødviner, hvitviner – og særlig roséviner – preges av kvalitet over hele linjen. To av de mest interessante rosévinene markedsføres i Norge av Arendal Vintners. Vinmarkene ligger spredt utover et stort areal rundt landsbyer som Gassin, Saint-Tropez, Grimaud, Ramatuelle som regnes som noen av verdens beste for roséproduksjon. Dette gjør at vi her er i stand til å tilby topp roséviner fra Côtes de Provence til svært interessant priser.

prestige des chevaliers.png

Prestige des Chevaliers 2017, kr 155,- (BU mai)
Dette er en typisk Provence-farget rosévin med en svakt rosa briljant og tydelig farge. I munnen er den myk, stilig og ren med toner av rød frukt som gir den et klart uttrykk. Meget godt balansert og komponert vin som passer utmerket til aperitiff, grillmat og fisk, eller bare et glass duggfrisk rosé på terrassen om sommeren med gode venner. Druesorter: Grenache, Cinsault, Mourvèdre, Carignan. Vinen er produsert gjennom gjæring i lav temperatur.

Le Pont des Fées 2017, kr 209,- (BU mai)
Vinen er lyst og sofistikert rosa. Duften følger opp med en finesse og en elegant kompleksitet. Smaken er av eksotisk frukt (mango, ananas) blandet med en undertone av vanilje fra et kort opphold i nye eikefat. Vinen er stor og velutviklet og gir en lang ettersmak som går over i toner av fersk lakris. Dette er en usedvanlig vellykket rosévin i en innpakning som understreker dens klasse. Druesorter: Grenache, Cinsault, Rolle.

 

Trykk her, hvis du vil bestille eller ha mer info!