Contact Us

Please, use this form to contact Arendal Vintners!

 

1 Strandgaten
Arendal, Aust-Agder, 4836
Norway

+4740648083

Arendal Vintners AS (AV) is a merchant of fine wines and an agent representing foreign wine makers in the Norwegian market. For collectors AV advises in wine investment, and does valuations and guidance in acquisition and sales processes. In addition AV provides a wine list management service for selected restaurants and wine bars, thus securing a wider service whiteout violating their cash flows. AV Provenance provides storage according to HKQAA standards and does auditing of professional storage facilities. 

Our Producers

FOX&FOX, EAST SUSSEX

C Litangen

Fox & Fox, britisk musserende fra East-Sussex

Fox & Fox, britisk musserende fra East-Sussex

Fox & Fox er en av de kommende stjernene innenfor britisk musserende. Det er en liten produsent fra East Sussex, som produserer 20 000 flasker i året fordelt på 6 ulike cuvéer. Vinene er distinkte, intense og alltid med en flott balanse.

De siste to årene har de fått en rekke utmerkelser i England, og vi kan nevne noen her:

  • Da Decanter hadde sin siste såkalte «panel tasting» (3 Masters of Wine) av 92 britiske musserende, kom Fox & Fox Essence 2011 på topp med 96 poeng og kommentarer som: «fantastic fruit on the palate. Great citrus, limes to the fore. Palate long with beautifully textured acidity».
  • Magasinet World of Fine Wine ga samme vin (Essence 2011) 97 poeng. Testen ble gjort av Tom Stevenson, som betraktes som én av verdens fremste eksperter på Champagne. 
  • Den 1. november 2017 arrangerte Steven Spurrier en stor blindsmaking for 40 smakere ved Londons 67 Pall Mall. De smakte 36 viner fordelt på 4 kategorier helt blindt, og hver kategori inneholdt 4 engelske og fire franske toppviner. I kategorien Blanc des Blancs, kom Essence 2011 inn på andre plass og slo med det blant annet Dom Ruinart BdB 2006 og viner fra Delamotte og Pierre Peters.

Essence 2011 er for lengst utsolgt, men vi har sikret en allokasjon av neste årgang, som er Essence 2014. Total produksjon av 2014 er rundt 3 000 flasker, og vinen degosjeres nå medio januar og er snart klar for levering. Jonica Fox forteller at kvaliteten er minst like god som 2011, men i en noe mer holdbar stil. Vinen er 100 % enkeltvinmarks Chardonnay og vil holde i 10+ år.

Dessuten kan vi tilby, Inspiration Brut 2013, som er laget på Pinot Gris med en liten andel Chardonnay for å gi syrestruktur. Dette er Englands eneste musserende kvalitetsvin på Pinot Gris, men Jonica Fox forteller at andre nå ønsker å komme etter. Vinen har flott druetypisitet med stor munnfølelse og god syrestruktur. Den fikk 92 poeng av Decanter i august 2017.

Endelig tilbyr vi Fox & Fox Expression Rosé 2013, som er en distinkt og aromatisk rosé med preg av grapefrukt, røde bær og mineralitet. Denne er ikke testet av Decanter fordi den akkurat er degosjert, men en testflaske med tidligere degosjering vant prisen «Love or Hate» for fremragende, men særegen kvalitet i Glass of Bubbly Awards (spesialmagasin for Champagne og annen musserende) høsten 2017.

Spesialbestilling (Årgang Vin Volum Pris):
2014 Essence (Blanc des Blancs) 0,75 l 539,-
2013 Inspiration Brut (Pinot Gris) 0,75 l 469,-
2014 Inspiration Brut (Pinot Gris) 0,75 l 469,-
2013 Expression Rosé Brut 0,75 l 525,-

Kommer i Vinmonopolets Bestillingsutvalg i mai:
2014 Tradition (Blanc de Noirs) 0,75 l 489,-

Trykk her, hvis du vil bestille eller ha mer info!