Contact Us

Please, use this form to contact Arendal Vintners!

 

1 Strandgaten
Arendal, Aust-Agder, 4836
Norway

+4740648083

Arendal Vintners AS (AV) is a merchant of fine wines and an agent representing foreign wine makers in the Norwegian market. For collectors AV advises in wine investment, and does valuations and guidance in acquisition and sales processes. In addition AV provides a wine list management service for selected restaurants and wine bars, thus securing a wider service whiteout violating their cash flows. AV Provenance provides storage according to HKQAA standards and does auditing of professional storage facilities. 

Our Producers

CASCINA FORNACE, ROERO

C Litangen

Enrico Cauda,  Cascina Fornace

Enrico Cauda,  Cascina Fornace

Enrico Cauda driver sammen med sin bror Cascina Fornace - en liten biodynamisk vingård i Santo Stefano Roero. De har små, bratte vinmarker som hvor alt arbeid gjøres for hånd, samt med hest dersom det kreves mer kraft. Jordsmonnet er sandholdig med kalk og var en gang sjøbunn. I disse markene dyrker brødrene Cauda Arneis og Nebbiolo, og de får frem viner med en enorm intensitet og parfyme, som samtidig har imponerende balanse.

På Arneis produserer de to viner: Desaja som slippes i BU i mars, og Pedaforno som tilbys her. Begge er laget med skallmaserasjon, spontanfermentering og bruk av gamle barrique under lagring. Per i dag er det ingen andre i Roero som lager viner av Arneis på dette viser og som får ut samme intensitet av vinene. Den som kommer nærmes er Luca Faccenda hos Valfaccenda. Pedaforno har lengst skallmaserasjon og er også den klart mest intense av de to. Dette er en meget særpreget, tilnærmet oransje vin, som likevel er fullt i balanse. Total produksjon er 700 flasker, og vi har fått holdt av noen få av de aller siste. Pedaforno vil utvikle seg positivt i 5-10 år.

Vi tilbyr også en Nebbiolo, Valdovato, som er fra en mark med meget gamle vinstokker rett ved gården. Med parfyme kun det beste delene av Roero kan gi, er det en stor og annerledes Nebbiolo, som holder i 20-30 år.

SPESIALBESTILLING
(Årgang Vin Volum Pris)
2015 Pedaforno (Arneis) 0,75 l 295,-
2013 Valdovato (Nebbiolo) 0,75 l 335,-

KOMMER I BESTILLINGSUTVALGET I MARS 2018
(
Årgang Vin Volum Pris)
2015 Desaja (Arneis) 0,75 l 259,-

Trykk her, hvis du vil bestille eller ha mer info!