Contact Us

Please, use this form to contact Arendal Vintners!

 

1 Strandgaten
Arendal, Aust-Agder, 4836
Norway

+4740648083

Arendal Vintners AS (AV) is a merchant of fine wines and an agent representing foreign wine makers in the Norwegian market. For collectors AV advises in wine investment, and does valuations and guidance in acquisition and sales processes. In addition AV provides a wine list management service for selected restaurants and wine bars, thus securing a wider service whiteout violating their cash flows. AV Provenance provides storage according to HKQAA standards and does auditing of professional storage facilities. 

Our Producers

PARDON & FILS, BEAUJOLAIS

C Litangen

Arendal Vintners presenterer en strukturert, mørk og mineralsk Moulin-á-Vent

Arendal Vintners presenterer en strukturert, mørk og mineralsk Moulin-á-Vent

Familien Pardon har drevet vinproduksjon fra familiegården i Beaujeu, den historiske hovedstaden i Beaujolais, siden 1820. Samlet areal er 12 hektar, og de lager 10 forskjellige «crus». Pardon et fils utmerker seg med viner med en høy og jevn kvalitet, som reflekterer hver crus særegne karakter. Dette er tydelig gjennom de ulike karakterene på de to cru’ene som Arendal Vintners presenterer – en frisk, rødbærpreget Juliénas og en strukturert, mørk og mineralsk Moulin-á-Vent. Pardon har høstet mye annerkjennelse i Frankrike, blant annet i Guide Hachette des vins. Da Decanter Magazine blindtestet 121 Beaujolais Cru fra 2015-årgangen i septemberutgaven 2017, fikk Pardon Julienas «Les Mouilles» 2015 høyest score (93p) sammen med fire andre viner.

Nevnte Juliénas «Les Mouilles» og Moulin-à-Vent kommer i bestillingsutvalget i mars, mens vi tilbyr Pardons Morgon Côte du Py her. Vinmarken Côte du Py ligger i hjertet av Morgon, rett over landsbyen, og Pardons del har gammel vulkans jord. 2015-årgangen av denne har fått 92 poeng av Vinous og er for lengst utsolgt. Vi har fått tilby et lite parti av 2016, som er en mer typisk årgang for Beaujolais med bedre friskhet og balanse.

SPESIALBESTILLING (Årgang Vin Volum Pris):
2016 Morgon Côte du Py 0,75 l 219,-

BESTILLINGSUTVALGET (BU)  i mars:
Juliénas «Les Mouilles» 2016, kr. 179,- (BU mars)

Fra gamle vinstokker på leirjord i vinmarken «Les Mouilles», som ligger i en sydvendt skråning over landsbyen Juliénas. Manuell innhøsting og semi-karbonisk maserasjon med hele druer i 10-12 dager i sementtank før pressing. 100 prosent malo, deretter lagring på store fat i 6-8 måneder.

Moulin-à-Vent «Domaine du Dîme» 2016, kr. 229,- (BU mars)
Fra vinmark på granitt. Manuell innhøsting og semi-karbonisk maserasjon med hele druer i 12 dager i sementtank før pressing. 100 prosent malo, deretter lagring i 

Trykk her, hvis du vil bestille eller ha mer info!